Dit is een initiatief om op een andere manier met verdriet om te gaan. Er zijn al vier plekken in Nederland waar ze staan. De telefoon is niet verbonden. Maar je kan wel contact leggen met een overleden dierbare. Je krijgt natuurlijk deze persoon niet echt aan de lijn. Maar het kan wel het gevoel van verbinding oproepen wat je met deze persoon had. En hier kan je dan steun uit krijgen. Of eventuele vragen beantwoord krijgen waar je mee zit. Je krijgt het idee dat de persoon waar je mee belt ook echt luistert omdat hij/zij niets terug zegt maar hem of haar in je gedachten hoort terug antwoorden. Het kan dan ook een hele troostende uitwerking hebben.

Het idee van telefoon van de wind komt oorspronkelijk uit Japan. Een meneer had verdriet om een overleden neef en zocht naar een manier om hiermee om te gaan. En zo ontstond het idee van deze telefoon van de wind.

Wil je weten waar een telefoon staat of wil je er misschien ook een laten plaatsen in je woonplaats, kijk dan eens op deze pagina van de initiatiefneemster https://telefoonvandewind.nl/