Wanneer er een dierbare is overleden van een naaste werknemer/collega kan het lastig zijn om de juiste woorden te vinden. Vraag gerust hoe het met degene gaat. Het is echt niet erg als de ander gaat huilen. Je kan ook aangeven dat je het lastig vind en niet weet wat je moet zeggen. Vaak komt het gesprek van zelf op gang.  Laat je werknemer/collega weten dat hij zelf kan aangeven hoeveel werk hij of zij aan kan. Sommige mensen vinden het prettig om de draad weer op te pakken. En andere hebben meer tijden nodig voordat ze hun hele werkzaamheden weer kunnen oppakken.

Een aantal tips voor de werkgever, werknemer en collega’s:

  • Je kan een contactpersoon aanwijzen tijdens de aanwezigheid van de werknemer/collega op het werk. Zo kan je de aandacht voor de werknemer/collega doseren. Je kan dit in overleg met de rouwende werknemer/collega doen, hij of zij kan het beste aangeven welke persoon het geschiktst is. De contactpersoon blijft op de hoogte van de situatie en de behoeften van de medewerker/collega. Dit betekend niet dat andere werkgever, werknemers en collega’s geen belangstelling mogen tonen.
  • De contactpersoon heeft een vertrouwens relatie op dat moment met de rouwende werknemer/collega. Dit helpt mee aan het verwerkingsproces van de rouwende werknemer/collega. Het kan een maanden lange begeleiding zijn voor de contactpersoon. Dat is goed om te beseffen voor de contactpersoon voor hij/zij ermee instemt om dit te worden voor de rouwende werknemer/collega.
  • Het is ook belangrijk om na een poosje, bijvoorbeeld na een half jaar, aandacht te besteden aan de nabestaande. Je kan vragen hoe het gaat, je kan een kaart of een bloemetje sturen.
  • Het kan zijn dat de rouwende werknemer/collega fysieke reacties krijgt, denk bijvoorbeeld aan concentratie problemen en slapeloosheid. Dit is handig om te weten mocht je werknemer/collega anders reageren dan normaal.
  • Een rouwende werknemer/collega die je zijn/haar verhaal vertelt verwacht niet dat je adviezen of oplossingen hebt. Hij/zij wilt alleen maar gehoord worden. Wat wel zou kunnen helpen is je hulp aanbied bij praktische dingen. (eventueel moeilijk werk overnemen, of een tijd de telefoon aannemen, eventuele andere werkzaamheden)

Wil je misschien meer weten over rouw op de werkvloer?

Kijk dan eens op de site van ArboNed.

of

Op de site van Rememberme.